Web Sitemize Hoşgeldiniz!
BoyaciGonder.com | +90 531 747 01 48BoyaciGonder.com | +90 531 747 01 48BoyaciGonder.com | +90 531 747 01 48
Hemen Arayın!
Bize yazın
İstanbul Anadolu - Avrupa Yakası
BoyaciGonder.com | +90 531 747 01 48BoyaciGonder.com | +90 531 747 01 48BoyaciGonder.com | +90 531 747 01 48

Dış Cephe Boyama

Dış Cephe Boyama

boyacigonder.com Dış cephe boyama

Yapıların içi kadar dışı da önemlidir. Bir yapıya ilk bakıldığında görünen ilk yüzü dış yüzüdür. Dış cephe görüntüsü ilk izlenimde insanda olumlu ya da olumsuz bir izlenim bırakır. Dış cephe boyaları yapıların makyajıdır. Bu konuda işinde uzman ve profesyonel insanlarla iletişim kurmak ve kullanacağı malzemeyi seçmesini bilen ve dış cephe boyamasında estetik bir görünüş sağlayacak kişilerle çalışmak tercih edilmelidir. Dış cephe boyalarında renk seçimi iç cephe boyalarından daha farklıdır. Yapının dışı direk güneş ışığına ve soğuk havalara karşı maruz kalacağı için renk ve boya tercihi bu durumu göz önünde bulundurarak bu işte uzman kişiler tarafından tercih edilmelidir.

Dış cephe boyaları ev ya da işyeri gibi yapı alanlarınızı dışarıdaki doğa şartlarına karşı koruyacak olan boyalardır. Bu boyalar iç mekanlarda kullanacağınız boyalarla aynı olmamalıdır. Hava koşullarından minimum etkilenen dış cephe boyalarında en çok tercih edilen boya çeşidi silikon boyalardır. Silikon boyalar geçirgenlik özelliği taşımadığı için yağmur ve kar gibi soğuk ve zorlu hava şartlarına karşı duvar üzerinde koruyucu bir katman görevi görür. Yağış teması boyaların yapısına zarar vermediği için siz de dış cephe duvarlarınızda silikonlu boyaları tercih edebilirsiniz. Silikonlu boyalarda zorlu hava koşullarında duvar ve boya zarar görmez.

Dış Cephe Boyamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bina eski ise; duvar ve boya çatlakları tamir edilmelidir. Spatula yardımı ile çatlaklar açılıp,eski boyalar temizlenmelidir. Daha sonra dış cephe macunu ile çatlaklar, çıkıntılar kapatılabilir. Kuruduktan sonra da  zımpara ile düzleştirilmelidir. Aksi halde pütürlü ve hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Ardından dış cephenin yüzeyi tazyikli su ile (duvardaki tozların, yağların gitmesi için) temizlenmelidir. 

Boya yapmadan önce duvardaki tozların alınması önemlidir. Aksi halde boya iyi tutmaz ve renkler değişime uğrar. 

Boyadan önce duvarların tadilatı bitirilmelidir. Ardından astarlama işine geçilir. Astarlama için en uygun olan astar seçilmelidir. Uygulamadan önce astar boyası su ile inceltilmelidir. Sonrasında hazır olan duvara, rulo ya da fırça yardımı ile astarlama yapılır. Dış cephenin her yerine astar çekildikten sonra kurumaya bırakılır. Kuruyan dış cepheye son kat boyaması yapılır. Astar yapımından bir gün sonra son kat boyama yapılabilir.